vandertorren_logo_fotografiebrandidentityUX zwart zonder kader

Wij zijn Sander en Monique. Hier meer over wie we zijn. Want naast goed, moet werken met ons ook gewoon leuk zijn.

Sander van der Torren
fotograaf

Sander van der Torren

Monique van der Torren - van Leeuwen
Designer

Monique van der Torren - van Leeuwen

Wie graag direct met de bedenkers en de makers aan tafel zit, zit goed bij ons. Prettige persoonlijkheden (al zeggen we het zelf) want werken met ons moet naast goed, ook gewoon leuk zijn.

Krachten bundelen

14 jaar geleden besloten we onze krachten te bundelen. Jaren van samenwerking en ervaring binnen de fotografie maar ook in de vormgeving- en video-branche zijn we nu meer dan alleen een fotobureau en kunnen we totale projecten aanpakken. Ons onderscheidend vermogen zit vooral in het menselijke. We zijn met z’n tweeën. Dat maakt het persoonlijk. We kiezen voor een samenwerking waar tijd en ruimte is, waar je respect voor elkaar hebt. Altijd met volle 100% aandacht! Houden niet van hiërarchie. We geven de klant een hoogwaardig product dat tot stand komt door in contact te zijn met elkaar.

Hieronder meer over ons. Daarnaast beschikken we over een groot, flexibel netwerk van ervaren specialisten.

Jij kijkt niet met je ogen. Jij kijkt met je hart. Zo gaaf. En uniek!
Vakman vanuit je ziel. Ik geniet enorm van onze samenwerking. Nog jaren spreek ik uit!

– Marc-Jan Hollenberg / founder iDDD Company

Sander van der Torren (1974) | fotografie

“Ik laat me graag verrassen door de situatie die ik aantref. Op locatie fotograferen is dé uitdaging voor me. Want in principe heb je nooit de omstandigheden mee. In zulke situaties toch goed werk leveren is het mooie van dit vak.’ ‘Plus de afwisseling.”

Het werk van Sander is niet in een hokje te plaatsen. Of het nu gaat om intense portretten van mensen in hun leefomgeving, pure nieuwsfoto’s voor de media of kunstzinnige foto’s… Sander maakt er een eigenzinnige opname van.

Cum laude geslaagd

Op twaalfjarige leeftijd wist hij al wat hij wilde worden: fotograaf. Geïntrigeerd door de donkere kamer die zijn vader had op zolder en de mysterieuze aantrekkingskracht ervan. ,,Waar ik ook naar toeging, mijn camera ging mee. Het was toen al mijn belangrijkste hobby.” Op zeventienjarige leeftijd ging Sander fotografische vormgeving studeren aan de Koninklijke Academie in Den Haag en behaalde, cum laude, zijn eindexamen met zijn serie: “Vrijetijdsbesteding in Nederland”.

Piek moment

In 1994 begon Sander als zelfstandig fotograaf. Zijn voorkeur gaat uit naar (bedrijfs)reportages, portretten op locatie en interieur fotografie. Zo maakte hij nieuwsfoto’s voor het ANP en Rotterdams Dagblad, schoot bedrijfsreportages voor onder meer Audi importeur Pon en fotografeerde op de filmsets. 

”Op locatie moet je steeds weer zoeken naar wat mogelijk is met het aanwezige licht, wat ‘het moment’ is. Ik krijg dan een piekmoment van concentratie. Fotograferen is voor mij topsport.”

Ratten eten

Soms is Sander lange tijd bezig ‘dé foto te maken om hem vervolgens niet te laten publiceren maar op te bergen in zijn portfolio. Lange tijd was hij bezig een portret te maken van een man die onder een viaduct leefde en zich met ratten voedde. Toen de foto was gemaakt was de klus voor Sander af. Zo kwam een schitterend portret van iemand die onder erbarmelijke omstandigheden leeft niet verder dan het persoonlijke archief.

Sander in het kort

TYPEREND VOOR SANDER Inlevend en enthousiast. Kale kop met een brilletje er op.

BELANGRIJK Sander zijn lijfspreuk: ‘met de insteek “superleuk en steengoed” prachtige dingen maken.’

GENIET INTENS VAN De creativiteit van z’n dochtertje, ’t speelse van zijn zoontje en ’t enthousiasme van Monique.

INSPIRATIE In de ochtenddauw een inspannende mountainbike rit door de bossen. Bochttechniek trainingen met snelle auto’s. Magazines over cultuur/ psychologie/fotografie/reizen en ook lees ik als autoliefhebber elk automagazine. Artikelen over en door ondernemende mensen. Museumbezoek en cappuccino’s.

DROOMT VAN Een autovakantie samen met Monique, richting een bergmeer, met achterin de kids en een tentje.

Monique van der Torren (1975) | brand identity en UX design

Afgestudeerd in de richting Interaction Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, gespecialiseerd in UI/UX & brand design. 

Tot de kern komen

“Met de klant tot de kern komen van zijn of haar bedrijf of merk is elke keer weer een spannend en enerverend proces. Vervolgens meebouwen aan mooie, effectieve uitingen, dát is wat ik het liefste doe. Altijd samen. Samen met Sander, met de klant en/of samen met vakmensen uit andere disciplines. Want samen hebben we meer ervaring en samen blijven we scherper.”

Als designer helpt Monique jou met het (her) positioneren en presenteren van je bedrijf of je product/dienst. Door (inter)actie te creëren naar beeld, design én content ontstaat er een aansprekend en aantrekkelijk geheel en ontstaat er een beleving die ervoor zorgt dat jij wordt opgemerkt.

Interactie creëren

Geen ontwerp is ooit af. Het is altijd in beweging en stroomt mee met je gebruikers. Zeker in een digitale omgeving, waar schermen, apparaten en nieuwe diensten zich in hoog tempo afwisselen. Een ontwerp is nooit statisch. Gebruikers vullen aan en dragen bij. Door hen leer je wat wél en wat niet werkt en ontdek je waar verandering de ervaring beter kan maken. Elk perspectief anders dan je eigen perspectief verbreedt je kijk. En dat loont. Het zorgt ervoor dat je ontwerp in dienst komt te staan van de ander. Zo vind je aansluiting bij je gebruiker.

Even snel

‘Even’ iets maken doet Monique niet. Branding of een goede user interface neerzetten is niet iets wat je even doet. Ze wil samen met jou een fundering leggen. Klakkeloos gaan ontwerpen zonder plan en strategie is voor haar een no-go! Ze wil eerst jouw verhaal weten, daarna pas gaan we de visuele vertaalslag creëren.

Monique werkt altijd vanuit en in verbinding. Want dan, is haar mening, komen de mooiste dingen tot stand.

Monique in het kort

TYPEREND VOOR MONIQUE Met een vleugje humor. Wil een verschil kunnen maken. Oog voor details. Kan goed luisteren en heeft een groot inlevingsvermogen. Liefde voor en veel plezier in dat wat ze creëert.

BELANGRIJK Tijd en ruimte krijgen om tot iets moois te komen. Op een respectvolle wijze met elkaar omgaan; het gaat er niet zozeer om wat je zegt, maar om hoe je iets zegt. Werken op gelijkwaardig niveau.

INSPIRATIE Muziek maken en luisteren, wegdommelen in andere werelden en lezen, veel lezen. Op een vrije dag inspiratie opdoen bij exposities. Maar ook de zon in september, gesprekken met (haar) kinderen en verrassende ontwerpen/fotografie met groot gevoel voor eenvoud.

DROOMT VAN Een project waarin ze een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het creëren van een fotografiereis in boekvorm. Voor een lange tijd weg met het gezin.

Lijkt het je inspirerend om met ons samen te werken?

Stuur gerust een e-mail

Maar bellen mag natuurlijk ook!